Isocell égésteszt video

isocell vs üveggyapot vs kőzetgyapotAz Isocell, az Üveggyapot, vagy a Kőzetgyapot ég át hamarabb?

MEG FOG LEPŐDNI!

Azt többször is kipróbáltuk, hogy az Isocell hőszigeteléshez adalékolt bór és egyéb ásványi sók miatt a hőszigetelés gyakorlatilag éghetetlen, de amikor ezt az érdeklődőkkel közöljük, nem mindenki hiszi el. Magyarországon a két leggyakrabban használt hőszigetelés az üveggyapot és a kőzetgyapot. (Mindennemű márkamegjelölés nélkül) Mindkét anyag A -jelű, azaz legkevésbé éghető besorolással bír. Az isocell pedig B jelzéssel ellátott, valószínűleg az adalékolt sók miatt. 

 

Teszteljük, hogy 3 szigetelőanyag közül melyik mennyi ideig bírja a szúró lángot. Amelyik mintában a szigetelőanyag átég, megállítjuk az órát. A tesztben szereplő üveggyapot és kőzetgyapot tehát jobb tűzállósági besorolású, mint az isocell. A videoból meglepő módon nem ez derül ki.
De hogy ekkora legyen a különbség...... megdöbbentő!!!!

 


Film, az üveggyapot, a kőzetgyapot és az Isocell cellulóz hőszigetelés szúrólángos megmérettetéséről:
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 51 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Szigetelés fachwerk házban
fachwerk ház isocell szigeteléseJelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd>300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. Bővebben>>