Isocell égésteszt video

isocell vs üveggyapot vs kőzetgyapotAz Isocell, az Üveggyapot, vagy a Kőzetgyapot ég át hamarabb?

MEG FOG LEPŐDNI!

Azt többször is kipróbáltuk, hogy az Isocell hőszigeteléshez adalékolt bór és egyéb ásványi sók miatt a hőszigetelés gyakorlatilag éghetetlen, de amikor ezt az érdeklődőkkel közöljük, nem mindenki hiszi el. Magyarországon a két leggyakrabban használt hőszigetelés az üveggyapot és a kőzetgyapot. (Mindennemű márkamegjelölés nélkül) Mindkét anyag A -jelű, azaz legkevésbé éghető besorolással bír. Az isocell pedig B jelzéssel ellátott, valószínűleg az adalékolt sók miatt. 

 

Teszteljük, hogy 3 szigetelőanyag közül melyik mennyi ideig bírja a szúró lángot. Amelyik mintában a szigetelőanyag átég, megállítjuk az órát. A tesztben szereplő üveggyapot és kőzetgyapot tehát jobb tűzállósági besorolású, mint az isocell. A videoból meglepő módon nem ez derül ki.
De hogy ekkora legyen a különbség...... megdöbbentő!!!!

 


Film, az üveggyapot, a kőzetgyapot és az Isocell cellulóz hőszigetelés szúrólángos megmérettetéséről:
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 7 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Prokoncept ház papír szigetelése

Kicsit idegenkedtek a cellulóz szigeteléstől, mert valamiről csupa jót hallani, az nem ugyanaz mint megtapasztalni, kipróbálni, tesztelni "működés közben".
 Ha a paraméterek nem hazudnak, már pedig CE, ETA minősítettek, akkor jónak kell lennie. A kétszintes épület, a második szint fölött viszonylag alacsony hajlásszögű tetőt kapott. Bővebben >>