Isocell videók, tesztek, projektek

Alacsony energiaigényű lakóház födém és aljzatszigetelése

2012 február 15., szerda 21:18

Alacsony energiaigényű lakóház födém és aljzatszigetelése
 

Aljzatszigetelés, száraz aljzat, födémszigetelés cellulóz szigeteléssel függesztett álmennyezeten

Cellulóz hőszigetelés aljzatban pezocell.hu Nem passzívház, hanem alacsony energiaigényű. Nincs sok különbség, de mégsem passzív ház. A lakóház falazata a ma nagyon gyakori természetesnek viszont egyáltalán nem mondható polisztirol habból készült szendvics szerkezetű elemek falazata. A lakóépület teherhordását a 20 cm magvastagságú vasbeton adja. Kívül is, és belül is hőszigetelő polisztirol hab. A felmenő falakat födém nem köti össze. A fal tetjéről rácsos szeglemezes tetőszerkezet, ahonnan visszafüggesztenek egy álmennyezetet. Ezzel beállítható a kívánt belmagasság. A födémszigetelést, valamint az aljzat hőszigetelését készítettük befújt szigeteléssel, fújt papírszigeteléssel, vagyis cellulózzal. 

Bővebben: Alacsony energiaigényű lakóház födém és aljzatszigetelése

 

Cellulóz szigetelés szarufa vastagítással

2011 március 09., szerda 11:46

Isocell cellulóz szigetelés és párazárás szarufavastagítással 

Szarufavastagítás, párazárás, ragasztás, lécezés, cellulóz hőszigetelés

Szinte sohasem elegendő szigetelési vastagság a szarufa saját vastagsága. Ez leggyakrabban 15 cm manapság, ez a szokásos méret. A ferde síkba gyakran 20 cm fölötti szigetelés kerül, amit keresztlécezéssel szokás megoldani (régebbi gyapotos technológiáknál)  Ezzel a megoldással, amellyel már jópár épület cellulóz szigetelését készítettük, bármekkora lehet a hőszigetelés vastagsága.  

Bővebben: Cellulóz szigetelés szarufa vastagítással

 

Gerendaház függőleges falszigetelése video

2010 november 10., szerda 20:05

Gerendaház falszigetelés Gerendaház cellulóz falszigetelése 
A filmben szereplő gerendaház belső falára az építők pallóvázat rögzítettek, majd OSB burkolattal látták el. Az így keletkezett OSB réteg egy párazáró rétegnek felel meg, nincs szükség külön párazáró fólia beépítésére. (Persze ehhez elengedhetetlen a pontos illesztés, légzáró ragasztások elvégzése)  Az egységes OSB  felületre, az elektromos és egyéb vezetékezéshez lécvázat rögzítettek. Feladatunk a kialakult cellákba isocell papír szigetelés töltése. Először lyukakat fúrtunk minden cella felső részébe, majd megkezdődik a kialakult kazetták cellulóz szigetelés feltöltése. A szigetelés, mivel függőleges falról van szó, 45-50  kg/m3 sűrűségű lesz.

Bővebben: Gerendaház függőleges falszigetelése video

 

Gerendaház cellulóz szigetelése video

2010 november 10., szerda 20:04

Gerendaház födémszigetelésGerendaház cellulóz födémszigetelése és falszigetelése

A filmben látható gerendaházat tudatosan cellulóz szigetelésre készítették elő. Először a födémet szigeteltük. Egy fogopáros födém, alatta nagy sd értékű párazáró fólia. Az, hogy valaki párazáró, vagy párafékező fóliát tervez be, szíve joga eldönteni. Hagyományos szigetelő anyagok nem szeretik a nedvességet, ezért is alakult ki a nagyfokú párazárás szükségessége. A főfalak (gerendafalak) belső oldalán párnafázat, majd párazáró fólia, ritkított lécváz készült. Ez folytatódhat lambéria burkolattal is, de gipszkarton is lehet a végső réteg. A födémre kifújt cellulóz szigetelés kb. 35-37 kg/m3 sűrűséggel került kivitelezésre. A falak szigetelése viszont 45 kg/m3. A papír szigetelés tehát többfajta, helyszínhez és beépítési módhoz igazított sűrűségű szigetelő anyag.

Bővebben: Gerendaház cellulóz szigetelése video

 

Vasbeton födém utólagos Isocell szigetelése video

2010 november 10., szerda 20:03

VB födém Isocell szigeteléseVasbeton födém Isocell hőszigetelése

30 cm vastag  járható papír szigetelés t(Isocell hőszigetelést) készítettünk. Az aljzat egy monolit födém volt, amire lábakkal egy pallóvázat készítettünk, majd hőszigeteltük. A cellulóz hőszigetelés tetején egy réteg páraáteresztő fólia, majd 45 mm gyalult fenyő pallót terítettünk. A lakóépület födémén, miután ez egy monolit vasbeton lemez, nincs szükség sem szélzáró rétegre, sem párazáró réteg kialakítására. A födémen esetlegesen átjutó pára, a páraáteresztő fólián is áthalad, majd a faburkolat résein távozik a nem beépített tetőtérben. A páraáteresztő fólia az esetleges fent járás során keletkező szálló port hivatott még visszafogni.

Bővebben: Vasbeton födém utólagos Isocell szigetelése video

 

Egy tetőtér Isocell szigetelése video

2010 november 10., szerda 20:02

Tetőtér szigeteléseHogyan készül egy tetőtér isocell hősziegetelése?

Egy hagyományos épület tetőterének Isocell szigeteléséről készítettük a filmet. A 15 cm szarufavastagásot 5 cm-rel vastagítottuk, kívül szélzáró réteg már elkészült, belül párafékező réteget hoztunk létre. Az így előkészített tetősíkot, valamint a fogópárok fölötti és közötti részt Isocell szigeteléssel fújtuk ki. Természetesen a párafékezéshez az összes fóliacsatlakozást leragasztottuk, a fóliák találkozását az egyéb épületszerkezettel résmentesen leragasztottuk, tömítettük. Ennek eredménye az összefüggő párafékező réteg. Belül lécváz rögzítésével készítettük elő az Isocell hőszigetelés befújására a felületet. 
 

Bővebben: Egy tetőtér Isocell szigetelése video

 

Az isocell szélzárása teszt video

2010 november 10., szerda 19:42

Szélzárás üveggyapot vs. IsocellAz üveggyapot, vagy a cellulóz szigetelés a jobb szélzáró? Melyiknek nagyobb a fáziseltolódása?

Egy faládán 3 nyílás van. Egyiken forró levegőt áramoltatunk be, a másik kettőn pedig kiengedjük, de elé cellulóz szigetelést, illetve üveggyapot hőszigetelést teszünk. A kísérlet mindennapjaink tetőterénél is lezajlik, amikor a külső forró levegő próbál áthatolni a szerkezeten. Lássuk, mi történik. 

 

Bővebben: Az isocell szélzárása teszt video

 

További cikkek...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 48 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Hőkamerás vizsgálat
Partnerünk, a Kemi kft. jóvoltából tesztelésre kaptunk egy Fluke Tir 1 hőkamerát. Rövid tesztünkben megvizsgáltunk egy hagyományos tégla falazatú lakóházat, ami úgy 15 éve készült, valamint egy 3 éve készült veszprémi könnyűszerkezetes lakóházat, amelyet cellulóz szigeteléssel szigeteltünk. Az épületről számos fotó készült, amelyet hamarosan a galériában is látni lehet majd. Bővebben>>