Spóroljunk az energián: cellulóz szigetelés a megoldás

Spóroljunk az energián: cellulóz hőszigetelés a megoldás!

• Spóroljunk az energián
A jól hőszigetelt házaknál is az energia vesztesége 60%-a az épületek szerkezetében található fugákra és áttörésekre vezethető vissza! Ezeken a pontokon hideg levegő áramlik a lakórészbe, amit újra és újra fel kel fűtenünk! Egy jól kialakított légzáró réteg és cellulóz szigetelés segít spórolni a fűtés számlánkon!


• Spóroljunk hatékonyabb hőszigetelés használatával!

Az épületek külső falain található rések nagyban csökkentik azok hőszigetelő képességét! Például ha egy 1x1 méteres falrészen, amely 14 cm vastag egy milliméter széles és egy méter hosszú repedés van a hőszigetelési érték 0,3 ról -1,44 W/m2K változik. Azonban egy jól kivitelezett légzáró réteg nem csak télen véd a hideg ellen, hanem nagyon hasznos a nyári meleg hónapokban is! Egy hőfotó segítségével könnyen kiszűrhetők az ilyen hibás részek. A blower door teszt megmutatja hol szivárog a levegő a házból.
 

• Páralecsapódás elleni védelem
 

  Az épület szerkezeteiben lecsapódó pára először az épületrész hőszigetelési értékének csökkenéséhez vezet. Még nagyobb probléma lehet azonban az, hogy a felgyülemlett nedvesség komoly károkat  okozhat az épületben, tehát ha védekezünk ellene, spórolunk. A becslések szerint az épületekben keletkező páralecsapódásból adódó  károk háromnegyede a rossz légzárásra vezethető vissza! Egy Isocell hőszigetelésű házban ennek előfordulása szinte kizárt. Nem is beszélve a passzív házakról, ahol a gépi szellőztetés eleve garantálja a páraszintet.


• Javul a levegő minősége

  A falak tömítetlen részein át por és szigetelőanyag jut a belső térbe, ami nagyban befolyásolja a lakórész levegőjének minőségét! Az Isocell  termékekkel tömített falak, megfelelő szellőztetéssel vagy jól működő légcserélővel, nagyon jó levegőminőséget tudnak biztosítani az  épületben! Ha kellő vastagságú az Isocell szigetelés, a külső levegő nehezebben tud áthatolni a szigetelésen. 

• A huzat kizárása is spórolás, az Isocell segít!

  A tömítetlen részeken át beáramló hideg levegő nehéz így a lakórész legmélyebb pontján található a padlószinten. Sokunk által ismert kellemetlen érzés mikor a lábaink fáznak a lakásban. A legjobb szigetelés sem tud ezen segíteni, ha a problémás részeken hideg levegő tud  a lakórészbe áramlani! Sem hőfotó sem blower door teszt nem kell, ha érezzük a hideget. Megfelelő öko szigetelés használatával ( újságpapír szigetelés) valamint a hozzá tartozó légzáró pára és szélzáró rendszerek segítségével elhárulnak az efféle bajok.


• A klímaberendezés hatékonysága

  Ha önnek egy mechanikus szellőző-berendezése van, az épületnek különösen jó légzárónak kell lennie, különben a klímaberendezés nem tudja kifejteni a kívánt hatást. Az olyan épületeknél (pl. passzív ház) ahol szellőztető berendezésre van szükség, a légáteresztő képességnek a normál épületeknél használt érték háromszorosát kell biztosítani! 


• Kizárjuk a zajt, a kulcsszó cellulóz hőszigetelés

  Zaj még a legkisebb réseken is átjön. Abban az esetben, ha az épület jó hangszigetelési paraméterekkel rendelkezik a rések és áttörések  (pl. konnektor) nagyban megnövelik a zajszintet a lakótérben. Az Isocell termékeivel ez a probléma is megoldható és a zaj már nem zavar! Nem csak a passzív házaknál fontos a legkisebb rések lezárása. Ha újságpapír szigetelés kerül a tetőbe, födémbe biztos hogy a zavaró zaj kevésbé zavaró. 

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Szavazás

Ön szerint mi az elsődleges egy hőszigetelés kiválasztásakor?
 

Ki olvas minket

Jelenleg 49 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Prokoncept ház papír szigetelése

Kicsit idegenkedtek a cellulóz szigeteléstől, mert valamiről csupa jót hallani, az nem ugyanaz mint megtapasztalni, kipróbálni, tesztelni "működés közben".
 Ha a paraméterek nem hazudnak, már pedig CE, ETA minősítettek, akkor jónak kell lennie. A kétszintes épület, a második szint fölött viszonylag alacsony hajlásszögű tetőt kapott. Bővebben >>