Csak ilyet ne! Ínyencségek a tetőben

Tetőfóliák Egy 10 éve épült családi házba új tulajdonos költözik. Azaz költözne, de néhány dolgot rendbe kell tenni a bútorozás előtt. Az egyik ilyen problémakör a nagy felületű tető, amelyet mindenképpen rendbe kell tenni. A tetőtérben új falakkal más alaprajz készül.
A tetőszerkezettel magával most nem foglalkoznék, de úgy tudom a síkokon javítani kell, tehát nem lehetett valami pontos építmény.
A hajdanában elkészített fedés alá "remek" de olcsó hálóerősítéses fóliát építettek be, zsákszövetet, amely a 90-es évek végén az egyik legnagyobb mennyiségben beépített tetőfóliája volt. Most remek fotók tanúskodnak arról, hogy mire is alkalmas ez a fólia. (Takargatni, ha jön az eső)
Aztán a visszabontott burkolat és szigetelőanyag alatt kiderült, hogy az eredeti tetőfólia még 10 évig sem bírta, pár évvel a beépítés után valaki "megjavította" a tetőt. Belül kibélelte a szarufákat egy új, négyzethálós fóliával, ami eltakarta a régit. Adtak egy pofont a ....
 
Ezután pedig végre elkezdődhetett a hőszigetelés. Nem tudni, hogy erős rábeszélés, hatalmas jutalék, ismerős jó helyen, vagy mi késztethette a kivitelezőt vagy tulajdonost arra, hogy Roofmate táblás szigetelő lemezzel szigetelje a tetőszerkezetet. Az anyag hőszigtelésévelé ugyan nem lenne probléma, de IDE NEM EZ VALÓ. Borzasztó szenvedős lehetett a folyamat, amelynek végeredménye egy télen-nyáron szellős-huzatos tetőtér. Télen hideg, nyáron meleg. Rengeteg hőhíd, pontatlanul beszabott elemek, néhol üveggyapot. Az üveggyapot penészes, a páravándorlás folyamatos volt.
 
Bizonyos helyekem a fóliát sem pótolták, csak betömködték a "kék habot" a semmi közepébe. Amúgy nem szeretném bántani a készítőt ezért a munkáért. Ugyanis ennyi él és csonkaszaru közé szélzáróan beszabni a hőszigetelést (táblás anyaggal) nem lehet egyszerű, de minimum szobrász véna kell hozzá. A kék habról még annyit, hogy az egyik legismertebb hazai passzívház gépész tervező győzködött minket arról, hogy milyen jó is ez a sok táblás-habos szigetelés, nem is olyan nagy feladat szikével kiszobrászkodni a rengeteg vezeték helyét, amelyek manapság kersztül-kasul szelik a szigetelendő födémeket.

Egyelőre itt tartunk. A tetőt lecsupaszítják, kicserélik a nylonokat tetőfóliára, majd szarufavastagítás fog következni. Ezután megyünk majd szigetelni, amelyet még be fogok mutatni.
A visszabontott burkolat és hőszigetelés utáni galériát itt tekintheti meg.
Gyanús, hogy az Ön tetőtere is ilyen? Esetleg nagyon huzatos? Páralecsapódás vagy penész képződött? Kérjen ajánlatot, vagy hívjon!
Behányt szigetelés
 
 
Nem vicc! Az élszaru-szaru csatlakozásánál az a kis építmény a kék habból eredeti!
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 9 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Siga: kipróbáltuk
A svájci Siga cég neve itthon nem nagyon ismert. Fóliákat és ragasztóanyagokat gyártanak a magasépítési ágazatnak. Rendkívüli minőségükhöz kissé borsos ár is tartozik, de ha valaki a legjobbat, legtartósabbat szeretné, akkor a legjobb választás. Kipróbáltunk egy hagyományos "L" alakú tetőtér belső oldali párazárásának és papírszigetelésének készítésekor.   Bővebben>>