Csak ilyet ne! Szigetelőanyag csere

Hiányos hőszigetelés a szaruzatbanAdott egy láncház, hagyományos fedélszékkel, elméletben jó szigeteléssel. Kőzetgyapot van benne. Jó, mert nem volt olcsó, s jó mert nem készült túl régen. (kb. 10 évesek az épületek errefelé) A tetőtér teljesen beépített, a helyiségekben tetősíkablakok. Van szoba, ahol álló ablak is van.   Az észlelt probléma az épülettel: Hideg van télen, meleg van nyáron, valami nincs rendben a szigeteléssel. A tetőtér felett, ahova lenyitható padláslépcső visz, leszakadozott régebben feldrótozott szigetelés fogad. Ezzel a szigeteléssel egy nem fűtött rész van feleslegesen szigetelve. Ha a fogópárok környékére lett volna leterítve a sok szigetelőanyag, biztos hogy többet ért volna.

    A belső pe fólia, (valószínűleg takarófólia)nem bírta tovább.

A további feltárt problémék a képek alatt.

Hiányos hőszigetelés a szaruzatban 

1. A szarufák között eltologatva 5-6 cm hasznos vastagságú kőzetgyapot van beépítve. Az is hiányos, nincs mindenhol átfedés. Ezzel az anyaggal szinte lehetetlen, nagyon gondos kivitelezéssel talán lehet jó szigetelést csinálni, de így semmiképpen. Ez a legsúlyosabb hibája a szigetelésnek, ezért kell cserélni. 

Kopik a hófogó

2. Alu hófogón a festék nagy darabokban esik le, (10 éves épület) (Nem szigeteléssel összefüggő hiba)

a szigetelés lemászik

3. A vékony drótok nem tartották meg a szigetelő anyagot.
Rágcsálók

4. Rágcsálók jelenléte  
Hogyan lesz a tetőfóliából pinpongháló?

  5. A bevilágító cserép ugyan természetes fényt enged a tetőtérbe, de az UV fény tönkreteszi 1-2 év alatt a tetőfóliát! (Jobb mellőzni a bevilágító cserepeket)
Kőzetgyapot hatásos vastagsága... trehány kivitelezés


6. Totális hiba, nincs megfelelő keresztmetszet, túlságosan be van húzva a szigetelőanyag síkja. Hiába lenne az anyag megfelelő, ha a kivitelezés nem gondos.
Hány cm is a szigetelés?

7. Ha ez a szigetelő anyag pl. 15 cm vastag, akkor itt hány cm a hasznos szigetelés?
A szigetlésen átjön a válaszfal. Hibás.

8. A tetőtér válaszfalai feljönnek a fogópár felső síkja fölé, "lehúzzák" a hideget a szigeteletlen térből, súlyos hiba!
Egér őrzi a tető (réteg)rendjét

9. Egér. Sajnos beköltözött.
Un. tömött kőzetgyapot szigetelés

10. Ez csak a szigetelő anyag betömködése. Nem egységes, rengeteg a hézag, a hatásos szigetelési vastagság jóval alacsonyabb az anyag valódi vastagságánál.
Párazáró fólia hiánya, áttörések leragasztásának hiánya

11. Ez a nylon lenne a párazáró fólia. Egy szpotlámpa átszakítja a réteget. Tömítés, leragasztás nincs.   
Újra a szaruzat
12. Itt vastagabb a szigetelés, de hiányos, nem összefüggő.  

   folytatódik..... az Isocell szigeteléssel....

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 55 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Szigetelés fachwerk házban
fachwerk ház isocell szigeteléseJelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd>300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. Bővebben>>