Csak ilyet ne! Párazáró fólia?

Csak ilyet ne párazáró fóliaÚj építésű ház tetősíkjainak hőszigetelését készítettük. Mivel a kivitelezőt főleg az ár érdekelte (pláne az eltkart szerkezetek elkészítésénel) nem meglepő hogy ilyen előkészítéssel találkozunk. Látszólag a belső síkon OSB burkolat, csavarosan rögzítve. Az OSB erősen párafékező, ezért ha egyenletesen, hézagmenetsen burkolt, találkozásai le vannak ragasztva, akkor tökéletesen ellátja egy párazáró réteg feladatát. Mindenféle egyéb fóliázás nélkül is.
Nos itt van alatta is fólia, illetve OSB a fólián. De egyik sem zár, csak úgy ott van. Akkor meg minek? Vagy volt, s hogy ne maradjon, inkább föltették. Megkérdeztük aki csinálta, hogy miért csinálta, miért így csinálta.

 Azt válaszolta, hogy mert így szoktuk, meg így láttuk, mások is így csinálták. Jön a szarufa, rajta a fólia, aztán a koszorú környékén vége szakad. Értelme semmi, a le nem ragasztott részeken a pára meg koncentráltan átjön. (pláne ha valami jó lágy szigetelőanyaggal szigetelik) Itt végül Isocell szigetelés lett, ezért a nagy sűrűség lassítja a páramozgást, viszont akkor sem tökéletes. A másik, ami nem igazán sikerült, a tetősíkablakok beépítése. Attól most vonatkoztassunk el, hogy nem sikerült úgy megtervezni/kivitelezni az épületet, hogy a tetősíkablak alja függőleges maradhasson, felső része pedig vízszintes legyen. A gond az, hogy nincs párazáró réteg befuttatva az ablakélekbe. Purhab, Nikecell darabok, takaró fólia. A XXI. században !!!
A galériában még több fotó a helyszínről itt:

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 44 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..