Ijesztő kivitelezési hibák

 

Csak ilyet ne! Vékonyodó födémszigetelés

csak ilyet neee födémszigetelés üveggyapottalEgy hűvös őszi napon érdekes telefonhívást kaptam. Egy pár éve épült társasház felső lakásaiban folyamatos párásodás van, nedves foltosodás a mennyezeten,  penészedés, amely nem idén jelentkezett először.
 A felső lakók évente lejavíttatják a plafont, kifestik a szobák mennyezetét. Normális ez, egy 2005-körül épület épület esetében? 6 évvel a költözés után ilyen probléma? A magas fűtésköltségek és a folyamatos páralecsapódás miatt a lakók a közös képviselőhöz fordultak.

 

Bővebben: Csak ilyet ne! Vékonyodó födémszigetelés

 

Csak ilyet ne! Párazáró fólia?

Csak ilyet ne párazáró fóliaÚj építésű ház tetősíkjainak hőszigetelését készítettük. Mivel a kivitelezőt főleg az ár érdekelte (pláne az eltkart szerkezetek elkészítésénel) nem meglepő hogy ilyen előkészítéssel találkozunk. Látszólag a belső síkon OSB burkolat, csavarosan rögzítve. Az OSB erősen párafékező, ezért ha egyenletesen, hézagmenetsen burkolt, találkozásai le vannak ragasztva, akkor tökéletesen ellátja egy párazáró réteg feladatát. Mindenféle egyéb fóliázás nélkül is.
Nos itt van alatta is fólia, illetve OSB a fólián. De egyik sem zár, csak úgy ott van. Akkor meg minek? Vagy volt, s hogy ne maradjon, inkább föltették. Megkérdeztük aki csinálta, hogy miért csinálta, miért így csinálta.

Bővebben: Csak ilyet ne! Párazáró fólia?

 

Csak ilyet ne! Függesztett rettenet

csak ilyet neee tetőtéri huncutságokUgyan ebből a helyszíni bejárásból nem lett még munkánk, de szerintem ami késik nem múlik.

Történt ugyanis, hogy egy viszonylag új építésű többszintes társas ház tetőszerkezetét hagyományos ácsolattal készítették el. Konkrétan ezzel is akadtak hibák, de ha hőszigetelési szempontból nézzük az épületet, akkor ez másodlagos dolog. A kivitelezési hiba tanulsága miatt viszont mindenképpen érdemes legalább egy fotót megmutatnom.

Bővebben: Csak ilyet ne! Függesztett rettenet

 

Csak ilyet ne! Ínyencségek a tetőben

Tetőfóliák Egy 10 éve épült családi házba új tulajdonos költözik. Azaz költözne, de néhány dolgot rendbe kell tenni a bútorozás előtt. Az egyik ilyen problémakör a nagy felületű tető, amelyet mindenképpen rendbe kell tenni. A tetőtérben új falakkal más alaprajz készül.
A tetőszerkezettel magával most nem foglalkoznék, de úgy tudom a síkokon javítani kell, tehát nem lehetett valami pontos építmény.
A hajdanában elkészített fedés alá "remek" de olcsó hálóerősítéses fóliát építettek be, zsákszövetet, amely a 90-es évek végén az egyik legnagyobb mennyiségben beépített tetőfóliája volt. Most remek fotók tanúskodnak arról, hogy mire is alkalmas ez a fólia. (Takargatni, ha jön az eső)

Bővebben: Csak ilyet ne! Ínyencségek a tetőben

 

Csak ilyet ne! Szigetelés felújítás

Mindig találkozunk valami meglepővel szigeteléscsere kapcsán. Hol elhullott rágcsálók, hol egy kisebb vadaspark, hol csak 

kihagyott szaruközök, amelyek valamilyen oknál fogva nem lettek szigetelve. 
Mai akciónk során vegyes szigeteléssel találkoztunk.

Bővebben: Csak ilyet ne! Szigetelés felújítás

 

Csak ilyet ne! Szigetelőanyag csere

Hiányos hőszigetelés a szaruzatbanAdott egy láncház, hagyományos fedélszékkel, elméletben jó szigeteléssel. Kőzetgyapot van benne. Jó, mert nem volt olcsó, s jó mert nem készült túl régen. (kb. 10 évesek az épületek errefelé) A tetőtér teljesen beépített, a helyiségekben tetősíkablakok. Van szoba, ahol álló ablak is van.   Az észlelt probléma az épülettel: Hideg van télen, meleg van nyáron, valami nincs rendben a szigeteléssel. A tetőtér felett, ahova lenyitható padláslépcső visz, leszakadozott régebben feldrótozott szigetelés fogad. Ezzel a szigeteléssel egy nem fűtött rész van feleslegesen szigetelve. Ha a fogópárok környékére lett volna leterítve a sok szigetelőanyag, biztos hogy többet ért volna.

Bővebben: Csak ilyet ne! Szigetelőanyag csere

 

Csak ilyet ne!! Üveggyapot

Rosszul beépített ablak, párazáró fólia hiánya, rossz szigetelésSzinte minden második isocell hőszigetelésünk tetőtér szigetelés. A felújítás során jobb esetben csak az elhasználódott szálas szigetelőanygakoat kell kiszedni a szaruzatból, rosszabb esetben a  párazáró fóliát is újra be kell építeni. Általában ez már akkor sem készült el, amikor el kellett volna. A kivitelezés súlyos hibáival találkozunk minden nap.

Bővebben: Csak ilyet ne!! Üveggyapot

 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 19 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Siga: kipróbáltuk
A svájci Siga cég neve itthon nem nagyon ismert. Fóliákat és ragasztóanyagokat gyártanak a magasépítési ágazatnak. Rendkívüli minőségükhöz kissé borsos ár is tartozik, de ha valaki a legjobbat, legtartósabbat szeretné, akkor a legjobb választás. Kipróbáltunk egy hagyományos "L" alakú tetőtér belső oldali párazárásának és papírszigetelésének készítésekor.   Bővebben>>