Borított gerendás födém és vb. födém aljzat szigetelése

Pezocell hőszigetelés készítése borított gerendás födémben A bemutatásra kerülő, nagyjából 60 éves lakóépület padlásfödémét, illetve a földszinti padozatát hőszigeteltük cellulózzal. A földszint részben alápincézett, vasbeton födémén salakba ágyazott párnafákon deszka burkolat volt. Ezt anno felcsiszolták, majd lakkozták párévente. A ház lassan, a felújítások hiányában itt-ott nedvességet engedett beszivárogni, aminek elsődlegesen ez a faburkolat itta meg a levét.
A másik, szigetelés szempontjából problémás terület a padlásfödém. A szokásos, mindkét oldalról deszkával borított fagerendás födém alul nádszövet és vakolat, felül pedig úgy 7-8 cm salakfeltöltés. Papírszigeteléssel ezeken a részeken segítünk. A földszinten új párnafázat közé fújunk papírszigetelést, a padlásfödémben pedig a gerendák közé fújjuk. 

Az aljzatot mindenképpen vissza kell bontani, egészen a betonfödémig. A megrendelői szándék az volt, hogy a szobákban maradjon meleg padló. A visszabontott és  megtisztított betonfödém tetején pallóváz készült, amely részben a födémre, de inkább a falazatra támaszkodik. Pezocell hőszigetelés készítése száraz padozatban párnafák közé A dűbelekkel rögzített párnafák beállítása után poliuretán hab kitöltés került a pallók és a betonfödém közé. A kész pallóváz tetején 4 oldalo OSB burkolat került. A képeken látszik, hogy a félig, vagy háromnegyedrészben leburkolt padozat alá dugjuk a szigetelő csövet, és így készül a szigetelés. Biztos, hogy minden apró kis résbe is eljut a hőszigetelés. A kész padozatot, az utolsó OSB csík beszabása után a fal mellett körben le kell tömíteni. Ehhez remekül használható ragasztószalag, vagy kisebb rés esetén ragasztómassza. (Ez nam csak cellulóz hőszigetelés esetén kell hogy így legyen.) A kész járófelületen járva, a padozatban nyomáskülönbség keletkezik, ami a réseken kifújja a légtérbe a le nem tömített helyeken a port, a szigetelőanyag szemcséket. Ez aztán a levegőben száll.
Pezocell hőszigetelés készítése borított gerendás födémbenA padlásfödém tetején a salakrétegnek ma már nincs helye. Feleslegesen terheli a födémet, nem szigetel különösképpen, ezért eltávolítása indokolt. Az előbukkanó  deszkázat borítja felülről a fa födémgerendákat. A deszkázat részbeni kibontásával, (egy-két szál deszka) már be is jutunk a szigetelendő födémgerendák közé. Így, nyíláson a csövet bedugva, már kezdődhet is a födémszigetelés. A papírszigetelés bejuttatása után a felszedett deszkákat visszatesszük. Ennek a födémnek az az érdekessége, vagy inkább hibája, hogy van olyan fal, amely a födém fölé ér, vagyis a hőszigetelt burokból kilóg. Pezocell hőszigetelés készítése borított fafödém közé Ez egy súlyos hiba, amivel régebben nem nagyon foglakoztak, de sajnos manapság is előfordul néha, hogy nem figyelnek rá. (Tetőtérben válaszfalakat kifuttatnak a tetőfóliáig. ) Jelen esetben, mivel a falat nem lehetett visszabontani, egy kis kalodát készítettünk, hogy ezt a hőhidat megszüntessük.

A galériában látható a többi helyszínen készült fotó is.
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 36 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Szigetelés fachwerk házban
fachwerk ház isocell szigeteléseJelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd>300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. Bővebben>>