Siga: Kipróbáltuk

Homlokzati isocell szigetelésJópár szigetelő anyagot, fóliát, és ezekhez használatos kiegészítő anyagot próbáltunk már ki. Ennél a munkánknál Megrendelők maguk szerezték be a  tetőszigeteléshez elengedhetetlen párazáró fóliát, ragasztószalagokat és miegymást otthonról, Németországból. Aki valaha kipróbálta már a svájci Siga cég termékeit, biztosan meg volt elégedve magas minőségével, rendkívüli tapadóképességével, fóliáik strapabíróságával. Nos mi is megtapasztaltuk egy hagyományos tetőszigetelés alkalmával. Igaz, hogy legalább 7-8 éve a tetőtérben álltak egy dobozban a ragasztószalag és a fólia, ennek ellenére semmilyen öregedést vagy károsodást nem tapasztaltunk használatuk során.

Az L alakú alaprajzon egy egyszerű nyeregtető tetőtérbeépítése készült. A tetőhöz 7-8 éve biztosan nem nyúltak, de tervben volt a beépítés. A szarufák  hagyományos 15 cm vastagságú fűrészelt fából készültek. Erre még kicsit több mint 5 cm vastagítás került. A vastagításra, amely szarufákkal párhuzamos, nagy  párazáró tulajdonságú erős kék színű fólia került. 4 méter széles, érdemes akkor használni, ha egyszerű, nagyobb felületet kell fóliázni. Sok ragasztószalagot spórolhatunk vele. A fóliaterítés után szaruzatra merőleges lécvázat lőttünk. A fóliák átlapolásainál Siga és D-tack szalagokat használtunk. A fólia és oromfal találkozásánál előzetes kellősítés után tubusos Siga rgasztómasszát építettünk be.
Siga párazáró fólia leragasztása tubusos ragasztóval
Ez NEM sziloplaszt.

 És nem is lehet vele kiváltani. Amíg az építkezések nagy részén e két aduász (szilo és purhab) mindent megold, érdemes néha belenézni pár évvel ezelőtt épült házakba is, hogy mi lesz a szilikonmasszákból. A fólia és faltalálkozásnál használatos tömítőmassza évtizedeken át rugalmas és sűrű mindkét felületre jól tapadó marad. A ragasztáshoz Siga Sicrall, illetve Siga Rissan, valamint D-tack Tacopro ragasztószalagot használtunk. Érdemes megnézni, hogy a szarufákkal párhuzamosan tűzőkapoccsal rögzített fóliát is leragasztottuk, hiszen a sok kis lyuk is rontja a párazáró fólia hatásfokát. A tető cellulóz szigetelése után jelentősen lecsökkent a beszűrődő hang, illetve a ház hőszigetelése annak ellenére hogy a födém előzetesen szigetelt volt, sokat javult. Ha nem épülne be a tetőtér, a nyári meleg ellen a keletkezett puffer tér is sokat tud segíteni. Jelen esetben viszont nem sokkal ezután folytatódott a tetőtér beépítése.

A vízszintes lécezésre azonnal nem lehet gipszkarton burkolatot csavarozni, hiszen nincs beszintezve. Siga párazáró fólia és ragasztószalag, cellulóz hőszigetelésEnenk a szegezett lécváznak az a feladata, hogy az újságpapír szigetelés befújásakor keletkező nyomás ne szakítsa, vagy púposítsa ki a fóliát, erősen tartsa eredeti helyén. A kész lécváz ideális arra, hogy esetleges elektromos vezetékeket elvezessünk a papír hőszigetelés és a gipszkarton között.  
Összegezve remek anyagokkal dolgoztunk. A fólia nem szakadt, megfelelő vastagságú volt. A ragasztószalagok tapadtak bonthatatlanul, a tubusos ragasztómassza pedig remekül ragasztotta össze a fóliát a vakolt falla, valamint az aljzatbetonnal.

A galériában még néhány kép a projektről
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 45 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Szigetelés fachwerk házban
fachwerk ház isocell szigeteléseJelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd>300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. Bővebben>>