Fachwerk ház szigetelése cellulóz szigeteléssel

Mint ismeretes, párát fémmel lehet zárni. Az összes többi párazáró fólia csak fékez.Fachwerk ház szigetelése Isocell szigeteléssel A fém az, ami bizonyos vastagságban már gyakorlatilag teljesen párazáróvá teszi a szerkezeteket. Jelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd=kb. 300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk (280 g/m2 !). Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. (később téglával, északabbra pedig vízszintes gerendázattal vagy rönkkel. Ma a technológia a letisztult minimalista építészet egyik technológiája lett. A rétegregasztott gerendákból CNC gépen készített elemeket a helyszínen LEGOzzák össze az építők.
A nagy keresztmetszetek mutatósak, erőt és stabilitást sugároznak. Ugyanakkor a rengeteg nyílászáró miatt fényes, átlátható és rendkívül letisztult képet mutatnak. Egyszerűbb épületeknél aegy-két homlokzat a csupa üveg oldal, a többi nem nagyon tér el egy hagyományos szerkezettől. Fachwerk családi ház párazárása cellulóz szigeteléseA tetőszerkezet általában a házon végigfutó hatalmas keresztmetszetű szelemenekre ülő egyszerű szaruzatos tető, szinte bármilyen fedéssel készül. Külső megjelenésük egyszerű, néhány színből álló kompozíciók. A fachwerk házak is igazodtak a jelen kor azon elvárásaihoz, miszerint az energia megbecsülendő és drága. A szerkezetek üvegezése a lehető legjobban szigetel, a falak, aljzat és tető is vaskos papírszigetelést kap. A Nagyfokú szélzárás a külső légmozgások ellen, míg a párazárás a belső páramozgást állítja meg. Az épület tervezői úgy döntöttek, teljes párazárást alkalmaznak, amihez az Isocell Alu VAP fóliát alkalmaztuk. Fachwerk ház hőszigetelése Isocell szigetelés A falszerkezet a technológiából adódóan viszonylag kis felületű, amelyet réteges szerkezettel valósítottak meg. A hőszigetelés Isocell cellulóz szigetelés volt. A belső oldalon OSB burkolat, amelyet átfúrva szigeteltük ki a közöket. A kész cellák befújó nyílásait ragasztó tapasszal zártuk le. A vázszerkezet és OSB illeszkedéseit is Isocell airstop ragasztószalaggal tettünk záródóvá. A tetősík külső oldalán a fedés alatt teljes deszkaburkolat van. Kívül látszó szaruzat készült, amely viszonylag ritka a fachwerk házaknál. (A szaruzatot inkább alulról burkolják lambériával, amley így eltünteti a szarufák osztásait, így pedig sokkal hangsúlyosabbá válnak a szelemenek) 
  A kapcsozásoknál alu ragasztószalaggal fedtük be a kényes apró lyukakat. Fontos volt a nagyfokú párazárás kialakítása, mivel a külső oldal rétegei nem voltak páraáteresztők. A fólia találkozását a függőleges szerkezetekkel Isocell Airstop szalaggal véglegesítettük. 

A munkáról több kép a galériában, itt:
A kivitelezés során használtunk Isocell Airstop ragasztószalagot.
A párazáró fólia adatai itt olvashatók:

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 10 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Isocell a homlokzaton

Legyen szó régi vagy új épületről, a homlokzat szigetelésére több mód is nyílik. A legismertebb a dryvit rendszer és azok klónjai különféle habokkal. Páraáteresztő képességük nem sok, de hosszú távon bizonyítottak már, ráadásul nem is magyar találmány, így külföldön is kipróbált jóság. Amit most bemutatunk, az egy teljesen új rétegrend. Bővebben>>