Manzárd tető szigetelése


Hagyományos tetősík Isocell szigetelése pezocell.huAdott egy felújítás, épületátalakítás Budapesten. A régi tető teljesen elbontásra kerül, a födém megerősítve, majd egy fémvázra terhel az új tetőszerkezet. Az új tető is manzárd, de minimális térdfalon. A szerkezet egyetlen problémája -mindazon nagy előnye mellett, miszerint a tetőt nem kell letámasztani, így szabadon alakíthatók a terek- az, hogy az I gerendák ferdék, és pontosan a szarufák síkjában vannak. Vastagok is, ezért a szigetelésük problémás. Hiába szerepel a terven 20 cm cellulóz szigetelés a szarusíkon, Ha egy 200 mm-es I gerenda pontosan benne van, páralecsapódást eredményezhet.

A manzárd tetők lényege a külső megjelenésen kívül, hogy egy meredekebb tetősík után egy alacsony hajlásszögű tető következik. A kihasználható lakótér a tetőtérben így sokkal nagyobb, mint ha pl. egy 45 fokos tetőnk lenne. Az I gerendák problémás elhelyezkedése miatt közösen Megrendelővel abban maradtunk, hogy vastagítjuk a szarufákat befelé, így a párafékező fólia (Isocell Öko natur fólia) egyöntetű lehet, lefuthat a térdfal előtt is. manzárdtető hőszigetelése

A szarufák belső oladlára 5,5 cm vastagítást tettünk, ami viszonylag könnyedén megoldható volt. A szarufákkal párhuzamosan szegeltünk föl távtartó lécdarabokkal növelt gyalult tetőlécet. Amikor ez elkészült, elvezettük a fóliát a lécváz belső oldalán, így elkészültek a cellulózzal kifújandó kazetták. A fóliák egymással történő leragasztását Isocell airstop ragasztószalaggal készítettük. A fóliák átlapolásainál a leragasztáson kívül fontos az aljzathoz is leragasztani. Ehhez minden esetben kellősíteni kell az aljzatot, ha felülete porózusnak tűnik.

manzárdtető isocell hőszigetelése, párazárása pezocell.hu A kellősítés után 24 órával már  ragasztható a fólia. Ehhez kétféle anyagot használunk. Egyrészt a fóliák leragsztásához használatos Isocell airstop ragasztószalagot, másrészt a tubusos tömítő masszát (nem sziloplaszt) Isocell airstop sprint masszát. 

 

       A manzárdtetőkhöz sok esetben csendesítő készül. Mint itt. A csendesítőtől még pofásabb az épület, viszont a belső oldalon plusz feladatokat ad. A kiszélesedő térben valahogy határok közé kell szorítani a szigetelést, vagy pár tíz zsákkal több anyag fog beépülni. Azt a megoldást alkalmaztuk, hogy oldalra léceket rögzítettünk, (a csendesítő szarufáinak oldlalaira) majd a tetőfólia anyagából zsákot képezve leválasztottuk a feleslegesen szigetelendő részt. Ezt le is ragasztottuk, így később sem fog az anyag leömleni. Az elektromos vezetékek és gépészeti áttöréseket gondosan körberagasztjuk, törekszünk a légmentes zárásra. Ugyancsak fontos feladat a nyílászárók tokszerkezetére rávezetni a fóliát, illetve szélzáróan leragasztani

Manzárdtető Isocell szigetelése pezocell.hu

   A fóliázott belső oldalon végül lécvázat rögzítettünk a szarufákkal párhuzamosan. Ez leszorítja a párafékező fóliát, illetve a cellulózt képes megfogni. A belső lécvázra rögzül később a függetlenített gipszkarton burkolat fémvázon. Manzárdtető újságpapír szigetelése pezocell.huA szigetelés és párazárás előtti és utáni képeket a galériában megtekintheti.  
                                                                                                                                                                    
 

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 23 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..