Isocell homlokzati hőszigetelés

Homlokzati isocell szigetelésLegyen szó régi vagy új épületről, a homlokzat szigetelésére több mód is nyílik. A legismertebb a dryvit rendszer és azok klónjai különféle habokkal. Páraáteresztő képességük nem sok, de hosszú távon bizonyítottak már, ráadásul nem is magyar találmány, így külföldön is kipróbált jóság. Amit most bemutatunk, az egy teljesen új rétegrend. (Vagy legalábbis ritka)
A leggyakoribb megrendelői érv az ár. Nem kell vesződni, Nikecell, ragasztó, háló, vakolat, alapozó. Minden 2. ház ezzel készül. Ki vastagabbal, ki vékonyabbal. Viszont ha a falazat esetleg nedves, a szigetelése nem tökéletes, vagy csak évek alatt érhető el a kívánt kiszáradás, akkor addig is páraáteresztő de szigetelő réteg kell.  

Utólagos homlokzati Isocell szigetelésElső lépésben, a meglévő vakolt falazat külső oldalán eltávolításra kerültek a laza részek, majd függőleges páranfázás kezdődött. A párnafára merőlegesen vízszintesen lécvázat rögzítettek. (egy deszka, egy léc) Ez a keretrendszer egy vázat alkot, ami meg is tartja a cellulózt, a külső borításnak használt heraklyth lemezzel együtt. A vázszerkezet belefut a tetőszerkezet szarufáiba. Alul, az induló elemek zártak, mert erős lábazati szigetelés is készül. Ennek viszont vízállónak kell lennie. 

      A kész váz ezután burkolatot kap. A herklith nem feltétlenül erre a célra ajánlott, de tökéletesen megfelel. Ezután ráfúrjuk a lyukakat, amin keresztül meg lehet tölteni papírszigeteléssel a váz mögötti részeket. A heraklith az esetleges kipúposodás ellen is jól tart. A kész cellulóz szigetelés után a lyukakb visszakerülnek a kifúrt korongok, majd befejezhető a homlokzat. Lehet glett hálóban és vakolat, vagy faburkolat, esteleg km. tégla vagy kő. A lényeg a jó páraáteresztő, NEM ÉGHETŐ isocell szigetelés.

A galériában még néhány kép a projektről
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 35 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Szigetelés fachwerk házban
fachwerk ház isocell szigeteléseJelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd>300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. Bővebben>>