Prokoncept ház födémszigetelése

Prokoncept ház 35 cm-es Isocell födémszigetelése pezocell.huSzeged, új építésű társasház csupa tervező tulajdonossal. Van közöttük építész is, gépész is.
 

Kicsit idegenkedtek a cellulóz szigeteléstől, mert valamiről csupa jót hallani, az nem ugyanaz mint megtapasztalni, kipróbálni, tesztelni "működés közben".  
 Ha a paraméterek nem hazudnak, már pedig CE, ETA minősítettek, akkor jónak kell lennie. A kétszintes épület, a második szint fölött viszonylag alacsony hajlásszögű tetőt kapott.
 

  A felső födém egyszerű fagerendás födém, amely alulról párazáró fólia, lécváz és gipszkarton burkolatot kapott. A gerendákra merőlegesen pallóváz készült, majd a szigetelés után OSB burkolat került beépítésre. A hőszigetelés össz vastagsága ezután 35 cm lett. Ez egyszerre került befújásra. A beépítés után a sűrűsége 35-38 kg/m3 lett.  
  A szigetelés befújása előtt korrekt párazáró réteg kialakításában maradtunk, nagy Sd értékű fóliával, Sd>100 m alukasírozott Doerken reflex fóliával . A párazárás akkor tökéletes, ha azon felül, hogy minden csatlakozás le van ragasztva, a függőleges csatlakozásoknál is elkészül a zárás. Erre különböző anyagok állnak rendelkezésre, de ismerve a hazai építési kultúrát, a tubusos (nagyobb felületi egyenetlenségek áthidalására szolgáló) Isocell airstop sprint masszát használtuk.Prokoncept ház Isocell födémszigetelése pezocell.hu Így, a por és zsírmentes felületre kiválóan ragadó anyag a fóliát tökéletesen raagsztja hosszú távon is. Mindezen kívül mechanikai védelemre is szükség van, Prokoncept társasház isocell födémszigetelése pezocell.huBár a 35 cm papír szigetelés tömege m2-enként csak 12 kg, alulról a kb. 40 cm-enként elhelyezett lécek vígan tartották a szigetelét.  

Az előregyártott keményhab zsaluelemek kívül 15, belül 5 cm falvastagsággal készültek. Ebbe kellett a betonozást felúszás mentesen elkészíteni. A falak így megfelelően állékonyak és jó hőszigetelésűek. A technológia hőszigetelési szempontból mindenképpen jó, viszont szinte teljesen párazáró szerkezetet alkot.  
 
Egy ilyen fallal, jól szigetelt aljzattal és ilyen födémmel alkotott épület gépi szellőztetésre szorul. Amikor egy-egy új technológia alkotóelemei indokolatlanul drágák, akkor jön a magyar találékonyság. Egyszerű csővezetékkel készült a szellőztető rendszer, Kisipari eszközökkel készített csatlakozó elemekkel. (töredékáron) A szellőzetető gépet viszont mindenképpen meg kellett vásárolni, ezt nem lehet házilag egyszerűen megoldani. A gép lényege, hogy a belső párás és elhasznált levegőt egy ventillátor segítségével kiszívja az épületből, majd helyére friss oxygénben gazdag levegőt fúj. Prokoncept társasház födémszigetelése Isocellel pezocell.huA kettőt egymás mellett elvezetve hőmérsékletük kiegyenlítődik, így nem okoz nagy hőveszteséget a folyamatos szellőztetés. 

  A jobb oldali képen a szigetelt szellőztető vezetékek. Végük becsomagolva, hogy az építési szakaszban se koszolódjanak. Ezt a födémet a hagyományos (üveggyapot, kőzetgyapot) módszerekkel, és a hazai "gondos" kivitelezői kezekkel szigetelni bizton állíthatom, nem lehet.   

Amikor a födém Isocell szigetelése elkészült, a födémben vezetett összes gépészeti és elektromos vezetéket tökéletesen körülvett a papír szigetelőanyag. Ha véletlenül ezután kellene valamit szerelni, cserélni, szétbontani, akkor sincs nagy baj. A cellulóz szigetelést csak el kell húzni, majd a feladat végeztével visszaegyengetni a helyére. 
  (Feltéve ha nem lett őrült módon leszögezve az OSB)

Képek a szigetelésről és a práazárásról, lécezésről.


Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 31 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Siga: kipróbáltuk
A svájci Siga cég neve itthon nem nagyon ismert. Fóliákat és ragasztóanyagokat gyártanak a magasépítési ágazatnak. Rendkívüli minőségükhöz kissé borsos ár is tartozik, de ha valaki a legjobbat, legtartósabbat szeretné, akkor a legjobb választás. Kipróbáltunk egy hagyományos "L" alakú tetőtér belső oldali párazárásának és papírszigetelésének készítésekor.   Bővebben>>