Társasház vasbeton födémszigetelése

cellulózszigetelés majdnem készElőzmények:
2005-ben épült társasház közös képviselője keresett minket 2012 év elején, a tetőtéri lakások mennyezetén jeletkező nedves foltokkal, néhol penészedés, irreális gázfogyasztás. A födém nagyon gyenge szigeteléssel rendelkezett, 5 cm üveggyapot paplan volt leteregetve, amely középen, a "fő közlekedési útvonalon" 1 cm-re le volt taposva. Közeledik a tél, amikor -5 fok alá csökken a hőmérséklet fokozódnak a hőszigetelési hibákból adódó kellemetlenségek a lakásokban. A negyedik emeleti lakások feletti vasbeton födém hőszigetelő képessége rosszabb, mintha 100 évvel ezelőtt épült volna.  A komplett előzmény és cikk itt megtalálható.
Cellulózszigetelés hőhídmentesen bedolgozva
Telt múlt az idő a cikk írása óta. Anno a közös képviselővel tárgyaltunk egy teljes födémszigetelésről, amely év elejére,  február-márciusra döntéssel kecsegtetett. Ahhoz, hogy a lakók elé lehessen tenni egy ajánlatot, amely újabb kiadást jelent számukra, a teljes zárófödémre egységes, különböző szigetelési vastagságokkal számított ajánlatra volt szükség.  A közgyűlésen tárgyalták a hőszigetelés cseréjét, majd gondoltuk ősszel lehet aktuális. 
Sokkal később tudtuk meg, hogy nem lesz egységes szigetelés. Egy társasházban nagyon nehéz (manapság) olyan költséget lenyeletni köztes lakókkal, amelynek hatását semmilyen szinten nem érzik. A négy szintes épület alsó három emeletén lakókat tényleg nem hatja meg, hogy a fentiek fáznak, vagy egyéb problémájuk van, mely őket nem érinti. 
Hatalmas hőhidak tátonganakAztán mostanság közeledve a tél felé mindenki egy kicsit jobban szembesül lakásának, házának hőszigetelési hiányosságaival, meg is szaporodnak a megkeresések. Egy felső lakó mégiscsak rászánta magát a cellulóz szigetelés elkészítésére. A meglévő kiteregetett 5 cm vastag üveggyapotot feltekerte, majd a lakása melletti területekre terítette, illetve begyűjtötte. Kis egyszerű kalodát készített a lakását határolandó területre, majd a kémény későbbi megközelítésének érdekében fa vázszerkezetet épített. 
A papírszigetelés 20 cm vastagságban készült. Igéretet tettünk, hogy télen felmegyünk majd, és hőkamerával, vagy hőmérővel végigvizslatjuk a szigetelt/nem szigetelt területeket. Ahogy a szigetelés elkészülte után készítettem pár fotót, akkor szembesültem csak azzal, hogy van olyan lakás, amelyet a fenti közlekedő részen letaposott szigetelés alatt egy masszív egy méter széles hőhíd hűt! Kapitális tervezési (és/vagy) kivitelezési hiba. A régi üveggyapot szigetelés a szomszéd lakás fölé került

Összegezve, remélem a szigetelt ház lakója elégedett lesz csökkenő fűtésszámlájával, illetve az eddig mennyezetet ellepő páralecsapódások is végleg elköltöznek otthonából.
  
A galériában érdemes megnézni az építkezésen készült többi képet is.   
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 36 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..