Alacsony energiaigényű lakóház cellulóz szigetelése

Cellulóz szigetelés aljzatban Nem passzívház, hanem alacsony energiaigényű. Nincs sok különbség, de mégsem passzív ház. A lakóház falazata a ma nagyon gyakori természetesnek viszont egyáltalán nem mondható polisztirol habból készült szendvics szerkezetű elemek falazata. A mag jelen esetben 20 cm, ez a ház teherhordó szerkezete. Kívül-belül pedig hőszigetelő hab. A felmenő falakat födém nem köti össze, hanem a fal tetjéről indul egy rácsos szeglemezes tetőszerkezet, ahonnan visszafüggesztenek egy álmennyezetet.
A födémszigetelés, valamint az aljzat szigetelését készítettük befújt szigeteléssel, cellulózzal. 
Cellulózszigetelés aljzatban a kész szigetelés
A födém, lelógatott pálcákon fémvázas kétrétegű gipszkarton burkolat. A fémvázon pedig párazáró fólia, mely homogén és a falakig fut, majd ott a falra ragasztott. A  födém felülről megközelíthető, a lelógatott szerkezet tetején vastag cellulóz hőszigetelést készítünk. Itt már nem olyan egyszerű az anyag terítése, mert a pálcák között egyenletesen kell kialakítani a szintet. Az összefüggő cellulóz szigetelés előtt a felületen a szükséges elektromos vezetékek elvezetése is megtörtént. Az épület 
alacsony energiaigényű, a kiegészítő fűtést a mennyezetbe süllyesztett infra fűtőpanel szolgáltatja. Amikor ezekre nincs szükség, a rekuperátor mellé szerelt elektromos fűtő is melegíthet a levegőn. Az épület számomra legérdekesebb része a járófeleület, az aljzat és annak szigetelése.

Megrendelőtől tudjuk, hogy a szokásos szerelőbetonra készített vaskos táblás hőszigetelések, mint nikecell, austrotherm, hungarocell, vagy floormate került volna terv szerint ide, majd technológiai szigetelés és aljzatbeton. Ezekkel megegyező árban készült el ez a gerendaváz, melynek tetején 4 oldalon nútos OSB burkolat épülbe. Isocell szigetelés függesztett mennyezetenA rácsszerkezet között pedig természetesen cellulóz hőszigetelő anyag. Ebben az esetben is, mivel az aljzat jó 30 cm vastag, ha szükséges mindeféle elektromos vezetéket el lehet vinni. A nyílászárók 3 rétegű üveggel készültek, Albalux márkájúak. Az első sor falazóelem tetejére lettek beépítve, majd kívül-belöl a parapetek teteje szigetelés kapott. A belső OSB burkolat pedig pont ennek a tetjére fut rá. A belső válaszfalak a majdan elkészült OSB burkolat tetjén készülnek, fémvázas kartonos válaszfalrendszerrel. A mennyezetre már most fel van szerkesztve a majdani falak nyomvonala, így az elektromos vezetékek leállásait is pontosan el lehetett készíteni. A mennyezeti gipszkarton burkolatot áttörő vezetékek rugalmas tömítéssel tömítettek.

Illbruck ragasztószalag nyílászáró tömítő szalag Egy gondolatra érdemes lenne visszakanyarodni a nyílászárókra. A beépítés előtt ! az ablakokra felragasztott Illbruck szalagot, a beépítés után a falra ragasztják. Mindennek akkor, és csak akkor van értelme, ha gondosan mindenhol ez a szalag leragasztásra kerül. Félig-meddig ráragasztva nem ér semmit. Az ablakok beépítésénél alkalmazott purhabok nem párazárók, sok esetben a kivitelezéskor előforduló hibák miatt még rések is maradnak bennük, amelyek egész egyszerűen légmozgást engednek meg. Így viszont nem lesz szélzáró az épület, ami teljesen ellenkező az alacsony energiaigényű épület fogalmával, technológiájával. A meredekebben megválasztott tetőhajlásszög lehetőséget biztosít arra, hogy elektromos napelemek legyen elhelyezve rajta. A termelt elektromos áram egy része az Infrapanelek fűtésére, ha oda nem kell akkor visszatáplálásra kerül a hálózatba.

Összességében elmondható, hogy ismét egy jól szigetelt, jó anyagokból épülő átgondolt családi ház készül. Nagy közös térrel, jó tájolással, és remélhetőleg faburkolatú kültéri terasszal. 

A galériában érdemes megnézni az építkezésen készült többi képet is.
 
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 42 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..