Tetőszigetelés felújítás (Csak ilyet ne! Ínyencségek a tetőben folytatása)

Szarufavastagítás cellulóz szigeteléshez A hányattatott sorsú tetőt új (bakonyi) szelek kezdték fújni miután utoljára szerencsénk volt egymáshoz . A fedést lekapták, a fóliáktól megszabadultak. Néhány  tetőablak bekerült. Az alibi tetőfóliától megváltak, újra ellenléc, lécezés. Ezután visszakerült az eredeti tetőfedés. Emlékeztetőül, a használt ingatlan megvásárlása után, a rossz hatásfokú tető feltárásra került, majd az elrettentő részleteket az új tulajdonos egyben szerette volna látni. 
Ekkor lekerült a burkolat is. Kiderült milyen rossz állapotú és pontatlan hanyag módon készült a szigetelés, mennyire szakszerűtlenül készült a fóliázás.
A teljes cikk, a "Csak ilyet ne!" rovatban itt olvasható.  

Amikor megérkeztünk, a páraáteresztő alátétfóli fogadott, amely viszonylag egységes és résmentes állapotban várt ránk. A fólia és a tetőléc közé, párhuzamosan az  ellenlécekkel, annak síkjában szoríító léceket helyeztünk el. (stimmt?) A szokás szerint elősegítendő a szélzárást, belülről a fóliaátlapolásokat leragasztottuk. A tetősík ablakok fólia-ablaktok csatlakozásait is kellő precizitással szélzáróvá tettük.

Szarufavastagítás tuskók felrögzítése Terv szerint a teljes tetősík szigetelt lesz, beleértve a fogópárok síkját is. A nagy tető lehetővé teszi a fogófák fölötti hasznosítás lehetőségét. Megállapodtunk a szigetelés vastagságában, majd elkezdtük legyártani a távtartókat. Most két padló merőlegesen egymásra helyezve adja a megfelelő vastagságot. Szarufákkal párhuzamos lécezéssel már alakul is a szigetelési síkunk. Ezután a nagyobbítás szerkezetét oldalról egy egyszerű közömbös fóliával, (akár takarófólia is lehet) lezárjuk, hogy szigeteléskor legyen egy maghatározott tér ami nem engedi a papírszigetelést szétfolyni. Párazáró fólia és szorító lécváz pezocell.huAz ablakok környezetének kialakítása persze több időt vesz el. A kész síkon már fut is a delta reflex (fólia). Csattog a takker, fényesedik a tetőtér. Megindulnak a leragasztások. Az ablakok vállaiba landol a fólia, odaragad. Ha nem, hát odaragasztjuk.
Néhány tetőablak gyártó, mint pl. a Roto már tesz a beépbeépítő készletbe olyan fóliaszalagot, amelyet körben az ablaktokra ragasztva a belső fóliázás után könnyedén össze lehet ragasztani fóliát fóliával, nem kell ügyeskedni, hogy az ablakkeret vállaiba vezessük a párazáró fólia élét.
Fólia-térdfal kapcsolata kellősítés pezocell.huA kész fóliázott síkok vízszintes szorító lécvázat kapnak. Ennek egyetlen funkciója van, a túlságosan kipúposodó fólia megfogása. Elég ramaty állapotban van a  térdfal, illetve a térdfal régi vakolatának éle a bontások után. Ezt portalanítjuk, kellősítjük, majd a fóliát ide ragasztjuk.

...Már csak a papírszigetelés halk susogó hangja hallatszik a tetőtérben. Több tonna! szigetelőanyag kezdi kitölteni a cellákat. Lassan elcsendesedik minden.
Már nincs utcazaj, a város elnémul. .. a tető.. szigetel.

A galériában a többi kép a tetőfelújításról, papírszigetelésről.

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 26 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..