Tetőszigetelés felújítás (Csak ilyet ne! Ínyencségek a tetőben folytatása)

Szarufavastagítás cellulóz szigeteléshez A hányattatott sorsú tetőt új (bakonyi) szelek kezdték fújni miután utoljára szerencsénk volt egymáshoz . A fedést lekapták, a fóliáktól megszabadultak. Néhány  tetőablak bekerült. Az alibi tetőfóliától megváltak, újra ellenléc, lécezés. Ezután visszakerült az eredeti tetőfedés. Emlékeztetőül, a használt ingatlan megvásárlása után, a rossz hatásfokú tető feltárásra került, majd az elrettentő részleteket az új tulajdonos egyben szerette volna látni. 
Ekkor lekerült a burkolat is. Kiderült milyen rossz állapotú és pontatlan hanyag módon készült a szigetelés, mennyire szakszerűtlenül készült a fóliázás.
A teljes cikk, a "Csak ilyet ne!" rovatban itt olvasható.  

Amikor megérkeztünk, a páraáteresztő alátétfóli fogadott, amely viszonylag egységes és résmentes állapotban várt ránk. A fólia és a tetőléc közé, párhuzamosan az  ellenlécekkel, annak síkjában szoríító léceket helyeztünk el. (stimmt?) A szokás szerint elősegítendő a szélzárást, belülről a fóliaátlapolásokat leragasztottuk. A tetősík ablakok fólia-ablaktok csatlakozásait is kellő precizitással szélzáróvá tettük.

Szarufavastagítás tuskók felrögzítése Terv szerint a teljes tetősík szigetelt lesz, beleértve a fogópárok síkját is. A nagy tető lehetővé teszi a fogófák fölötti hasznosítás lehetőségét. Megállapodtunk a szigetelés vastagságában, majd elkezdtük legyártani a távtartókat. Most két padló merőlegesen egymásra helyezve adja a megfelelő vastagságot. Szarufákkal párhuzamos lécezéssel már alakul is a szigetelési síkunk. Ezután a nagyobbítás szerkezetét oldalról egy egyszerű közömbös fóliával, (akár takarófólia is lehet) lezárjuk, hogy szigeteléskor legyen egy maghatározott tér ami nem engedi a papírszigetelést szétfolyni. Párazáró fólia és szorító lécváz pezocell.huAz ablakok környezetének kialakítása persze több időt vesz el. A kész síkon már fut is a delta reflex (fólia). Csattog a takker, fényesedik a tetőtér. Megindulnak a leragasztások. Az ablakok vállaiba landol a fólia, odaragad. Ha nem, hát odaragasztjuk.
Néhány tetőablak gyártó, mint pl. a Roto már tesz a beépbeépítő készletbe olyan fóliaszalagot, amelyet körben az ablaktokra ragasztva a belső fóliázás után könnyedén össze lehet ragasztani fóliát fóliával, nem kell ügyeskedni, hogy az ablakkeret vállaiba vezessük a párazáró fólia élét.
Fólia-térdfal kapcsolata kellősítés pezocell.huA kész fóliázott síkok vízszintes szorító lécvázat kapnak. Ennek egyetlen funkciója van, a túlságosan kipúposodó fólia megfogása. Elég ramaty állapotban van a  térdfal, illetve a térdfal régi vakolatának éle a bontások után. Ezt portalanítjuk, kellősítjük, majd a fóliát ide ragasztjuk.

...Már csak a papírszigetelés halk susogó hangja hallatszik a tetőtérben. Több tonna! szigetelőanyag kezdi kitölteni a cellákat. Lassan elcsendesedik minden.
Már nincs utcazaj, a város elnémul. .. a tető.. szigetel.

A galériában a többi kép a tetőfelújításról, papírszigetelésről.

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 27 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Isocell a homlokzaton

Legyen szó régi vagy új épületről, a homlokzat szigetelésére több mód is nyílik. A legismertebb a dryvit rendszer és azok klónjai különféle habokkal. Páraáteresztő képességük nem sok, de hosszú távon bizonyítottak már, ráadásul nem is magyar találmány, így külföldön is kipróbált jóság. Amit most bemutatunk, az egy teljesen új rétegrend. Bővebben>>