Fachwerk ház szigetelése cellulóz szigeteléssel

Mint ismeretes, párát fémmel lehet zárni. Az összes többi párazáró fólia csak fékez.Fachwerk ház szigetelése Isocell szigeteléssel A fém az, ami bizonyos vastagságban már gyakorlatilag teljesen párazáróvá teszi a szerkezeteket. Jelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd=kb. 300 m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk (280 g/m2 !). Azon építési mód, amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A fachwerk házak történelme a középkorba nyúlik vissza, amikor is a favázat felépítve sárral-vesszővel töltötték ki a kialakult mezőket. (később téglával, északabbra pedig vízszintes gerendázattal vagy rönkkel. Ma a technológia a letisztult minimalista építészet egyik technológiája lett. A rétegregasztott gerendákból CNC gépen készített elemeket a helyszínen LEGOzzák össze az építők.
A nagy keresztmetszetek mutatósak, erőt és stabilitást sugároznak. Ugyanakkor a rengeteg nyílászáró miatt fényes, átlátható és rendkívül letisztult képet mutatnak. Egyszerűbb épületeknél aegy-két homlokzat a csupa üveg oldal, a többi nem nagyon tér el egy hagyományos szerkezettől. Fachwerk családi ház párazárása cellulóz szigeteléseA tetőszerkezet általában a házon végigfutó hatalmas keresztmetszetű szelemenekre ülő egyszerű szaruzatos tető, szinte bármilyen fedéssel készül. Külső megjelenésük egyszerű, néhány színből álló kompozíciók. A fachwerk házak is igazodtak a jelen kor azon elvárásaihoz, miszerint az energia megbecsülendő és drága. A szerkezetek üvegezése a lehető legjobban szigetel, a falak, aljzat és tető is vaskos papírszigetelést kap. A Nagyfokú szélzárás a külső légmozgások ellen, míg a párazárás a belső páramozgást állítja meg. Az épület tervezői úgy döntöttek, teljes párazárást alkalmaznak, amihez az Isocell Alu VAP fóliát alkalmaztuk. Fachwerk ház hőszigetelése Isocell szigetelés A falszerkezet a technológiából adódóan viszonylag kis felületű, amelyet réteges szerkezettel valósítottak meg. A hőszigetelés Isocell cellulóz szigetelés volt. A belső oldalon OSB burkolat, amelyet átfúrva szigeteltük ki a közöket. A kész cellák befújó nyílásait ragasztó tapasszal zártuk le. A vázszerkezet és OSB illeszkedéseit is Isocell airstop ragasztószalaggal tettünk záródóvá. A tetősík külső oldalán a fedés alatt teljes deszkaburkolat van. Kívül látszó szaruzat készült, amely viszonylag ritka a fachwerk házaknál. (A szaruzatot inkább alulról burkolják lambériával, amley így eltünteti a szarufák osztásait, így pedig sokkal hangsúlyosabbá válnak a szelemenek) 
  A kapcsozásoknál alu ragasztószalaggal fedtük be a kényes apró lyukakat. Fontos volt a nagyfokú párazárás kialakítása, mivel a külső oldal rétegei nem voltak páraáteresztők. A fólia találkozását a függőleges szerkezetekkel Isocell Airstop szalaggal véglegesítettük. 

A munkáról több kép a galériában, itt:
A kivitelezés során használtunk Isocell Airstop ragasztószalagot.
A párazáró fólia adatai itt olvashatók:

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 32 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Prokoncept ház papír szigetelése

Kicsit idegenkedtek a cellulóz szigeteléstől, mert valamiről csupa jót hallani, az nem ugyanaz mint megtapasztalni, kipróbálni, tesztelni "működés közben".
 Ha a paraméterek nem hazudnak, már pedig CE, ETA minősítettek, akkor jónak kell lennie. A kétszintes épület, a második szint fölött viszonylag alacsony hajlásszögű tetőt kapott. Bővebben >>