Függesztett mennyezet

Függesztett álmennyezet rácsos tartó alatt Isocell befújt szigeteléssel
Társasház 2. szintje fölötti Isocell szigetelésA bemutatásra kerülő balatonfüredi társasházak tetőszerkezete előregyártott rácsos tartó, amelyet a kivitelezés adott szakaszán gyors méretvétel után már lehet is gyártani. Nem nagy csoda, mert nem olcsóbb mint egy hagyományos tetőszerkezet, nem is jobb semmivel. Alapanyaga rövidebb gerendaelemek sokasága, amelyet egy gyárban kiszerkesztve egymás mellé téve "szárazon" szeglemezekkel rögzítenek össze. Főleg akkor érdemes ezt a megoldást választani, amikor a gyors helyszíni szerlésre, mielőbbi beázásmentesség elérésére van szükség. Annyiban más még mint egy hagyományos ácsolat, hogy kisebb kerszetmetszetek felhasználásával, kevesebb bedolgozott famennyiséggel készül el a tető.  


 Rácsos tartó függesztett álmennyezettel cellulóz szigetelés előtt Jelen esetben, a második szint fölé nem készült beton födém, hanem a rácsos faszerkezetű tető alá függesztett álmewnnyezet készült. Ez mindenképpen megtakarítás, hiszen ha nincs kilátásban egy esetleges tetőtérbeépítés vagy a padlástér hasznosítása, akkor jó megoldásnak bizonyul. A lefüggesztett fém profilos mennyezet alsó síkján készült el a párazárás. 

A szigetelést egy nap alatt végeztük el a két (szinte azonos) épületen, összesen kb. 2,5 tonna papír szigetelés fújtunk be. A tetőszekzet a záró koszorúra támaszkodik. Ezt a koszorút viszont a szigetelőanyag teljesen körülveszi, így gyakorlatilag nincs is hőhíd. A befújt Isocell szigetelés ebben az esetben úgy 35-38 kg/m3 sűrűségű lesz. Általában a tetőtérhez közelítő lakások klímájával szokott baj lenni. Több ezzel megegyező épületet szigeteltünk már, vannak visszhangok is, amelyek egyértelműen pozitívak.Függesztett álmennyezet Cellulóz szigetelés után Az isocell hőszigetelés remek hőtároló kapacitásának köszönhetően a nyári meleget a lehető leglassabban engedi át "magán", ezzel egy remek klímát biztosít a felső szinten lakókank.

A szigetelés munkálatairól, fázisairól ezen a linken nézhet még képeket, vagy a Galériában.

  
 
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

Ki olvas minket

Jelenleg 55 vendég olvas minket

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Hőkamerás vizsgálat
Partnerünk, a Kemi kft. jóvoltából tesztelésre kaptunk egy Fluke Tir 1 hőkamerát. Rövid tesztünkben megvizsgáltunk egy hagyományos tégla falazatú lakóházat, ami úgy 15 éve készült, valamint egy 3 éve készült veszprémi könnyűszerkezetes lakóházat, amelyet cellulóz szigeteléssel szigeteltünk. Az épületről számos fotó készült, amelyet hamarosan a galériában is látni lehet majd. Bővebben>>