Családi házunk szigetelése

 

Hőszigetelés

Az emberiség a kezdetektõl keresi a megfelelõ védelmet a klímaváltozások, szél, esõ, hó ellen. Ezt az alapvetõ igényt a hõszigetelés elégíti ki. A házakban, irodákban, ipari létesítményekben a kellemes hõérzet ma már könnyedén kialakítható alacsony energiaköltséggel és kevesebb károsanyag-kibocsátással.  A hatékony hõszigetelésnek köszönhetõen csökkenthetõ a fűtés és a légkondicionálás során kibocsátott CO2 mennyisége. A hõszigeteléssel hatékonyan lehet védeni a környezetet és harcolni az üvegházhatás ellen.

 

Kényelem

Kényelmes épületek a hideg és meleg évszakokban valamint az energia-megtakarítás: ezek a hatékony hõszigetelés fõ elõnyei. A komfortérzetet a különbözõ érzékelések elegye adja, mely egyénenként változhat.

 

Kellemes hõérzet

Kellemes hőérzetA kellemes hõérzet fõként a helység belsõ hõmérsékletétõl és annak eloszlásától valamint a levegõ minõségétõl (páratartalom, hõmérséklet, frissesség, tisztaság) függ. A hideg évszak alatt ajánlatos az épület fõ helyiségében lakni, ahol a belsõ hõmérséklet 19 - 20°C között van, és a relatív páratartalom 50 %. Kényelmetlenség érzete alakulhat ki, ha a beltéri levegõ hõmérséklete és a fal hõmérséklete között 3°c-os különbség van, mert a levegõben hõáramlás indul meg, ami "hideg fali hatás" érzetét kelti. Továbbá a levegõ magas páratartalma miatt a fal hideg oldalán kicsapódás és nyirkosság jelenhet meg. Ezért kell a helyiségekben ellenõrzi, hogy állandó, azonos hõmérséklet legyen.

 

 

 

Ehhez az alábbi szabályokat szükséges betartani:

·         Megfelelõ fokú fûtés

·         Az ajtók és ablakok légmentesen zártak legyenek

·         Légcsere folyamatos biztosítása

·         Építésnél vagy összeszerelésnél ügyeljünk a külsõ falak jó hõszigetelésére: az alacsony U-érték kulcsfontosságú tényezõ.


Energia megtakarítás
A hõszigetelés jól megtérülő beruházás, mivel ezáltal energiatakarékos és energia-hatékony épületeket alakíthatunk ki.


Épületrészek energiavesztesége:Energiaveszteség

·         Tető : 30 %

·         Fal : 16 %

·         Padló : 16 %

·         Hőhidak : 3 %

·         Légcsere : 20 %

 

Egy családi ház energiájának 80 %-a a fűtésre fordítjuk. A hatékony hőszigeteléssel a fűtési energiaszükséglet akár 60 %-át is megtakaríthatjuk. Ahhoz, hogy a házon belüli hőmérsékletet a megfelelő szinten tartsuk a hideg időszakban, fűteni kell az épületet, továbbá a hőveszteséget pótolni kell az épület hõszigetelõ anyaggal való burkolásával, egyébként a ház energiát veszít.

A falon áttörténő hőáramlás csökkentése által, a hőszigetelés segítségével csökkenthető a fűtés energiaszükséglete, így az energiaszámlán pénzt takaríthatunk meg.

CO2 kibocsátás csökkentése

Ez csökkenti a CO2 kibocsátást is, ami az üvegházhatásért felelõs és éghajlat-változáshoz vezet. A hõszigetelés segít a környezetvédelemben.


Alacsony U-érték

Az alacsony U-érték kulcsfontosságú a kényelem, energiamegtakarítás és környezetvédelem szempontjából. Építésnél és felújításnál a falak hőszigetelése kulcsfontosságú.

 

Miért válasszuk a fal lehetõleg legalacsonyabb U-értékét?

·         energiamegtakarítási okokból

·         válasszuk egybõl a legjobb teljesítményt és kezdjük el azonnal a lehetõ legjobb költségmegtakarítást.

·         Javasoljuk, hogy minden épületrészt egyforma módon szigeteljenek hosszú élettartamú, tartós anyaggal, hogy a hatékonyságot megõrizzük egy egész életen át. Nem érdemes a hõszigetelés szempontjából gyenge pontot hagyni az épületben.

 

ISOCELL javaslatok a legjobb eredményért:

·         Kiváló R-értékû és minõsített terméket válasszunk

·         Folyamatosan építsük be a szigetelõanyagot

·         Gondoljunk a hőhidak csökkentésére

·         Biztosítsuk a nyílásoknál a lég- és vízmentességet

·         Kerüljük el a kültéri levegő beáramlását az épületbe.

·         Javasolt az alacsony kisugárzású dupla üvegezés alkalmazását.

·        Szabályozzuk a légcserét és szellőztetést, hogy jobb legyen a beltéri klíma és védjük meg az épület hideg részeit a párakicsapódástól.

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Manzárd tető szigetelése

 

Adott egy felújítás, épületátalakítás Budapesten. A régi tető teljesen elbontásra kerül, a födém megerősítve, majd egy fémvázra terhel az új tetőszerkezet. Az új tető is manzárd, de minimális térdfalon. Bővebben>>